Automate your Marketing
with Womplify




 
syakirin's FotoPage

By: syakirin sakura

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Friday, 26-Jun-2009 12:16 Email | Share | | Bookmark
melatih skill2 encik poto-ushop

aku_film like foto
aku_seblom edit film like foto
kami_film like foto 1
View all 11 photos...
dari petang tadi dok gobek mana2 gamba yg boleh dijadikan mangsa latihan photoshop aku. skill nak amik gambo yg cantik tade, tu pasal la try mengasah skill edit2 gambo. hehehe.. nak kate latihan aku berjaya ke idak, entah le..hantam sajala labu.....

Film-like Photo


selepas


sebelom


Lomo-photography like Photo


selepas


sebelom

beberape lagi gambo kat dalam.....


Monday, 6-Apr-2009 05:58 Email | Share | | Bookmark
kenduri kawen siti nor

mokcik2 tgh prepare2 hape yg patut
mokcik2 tgh potong2 hape yg patut
mokcik2 tgh marhaban
View all 18 photos...
hari sabtu lepas, kalo ikut perancangan sebenar, aku ngan bebudak panda nak gi kenduri kawen si Zureen. tapi dalam hari rabu baru dapat tau dari mak yg cousing aku, Siti Nor, pon kawen dalam hari yg sama gak. nak tanak, terpaksa le tukar plan pasal bagi aku, kenduri keluarga lagi penting dari kenduri kawan.

bertolak dari bangi dalam pkol 8 pagi. malam sebelomnye, ayah pesan, kene siap2 mandi sebelom subuh lagi pasal lepas je subuh, terus bertolak. dalam hati aku, boleh ke bangun? dan memang ye pon takleh nak bangun awal. pas subuh gak bangun. kunun pas subuh bertolak.huh...memang tak ar..

sampai2 je kat Melaka, terus salin2 baju kat umah nenek dan gerak ke umah mak ngah. umah mak ngah blakang umah nenek je. tak jauh. derangnye tema warna, warna ungu. sampai2 je umah mak ngah, snap gambo ngan pengantin dulu. snap gambo keliling umah kot ..pastu tolong ape2 yg patut. tengah2 menolong, tade letrik plak. aduhaii..dah le tgh panas. matahari kat atas kepala. letrik tade plak. satu jam jugak le tade letrik. pengantin dah berpeluh. aku lagi le berpeluh dgn mengangkat makanan pengantin ke meja lagi, harus keluar peluh 3 liter! muke dah berminyak gile. mekap yg ditempek pagi tadi dah hilang. tade yg tinggal. aduhaii..naseb le..

alhamdulillah letrik ade balik dalam pkol 1 lebih. (ke pukul 2? x brape hengat) . elok x brapa lama lepas tu, pihak rombongan pengantin lelaki pon sampai. suke tgk pengantin berarak pasal nampak meriah. dan cantek . muke pengantin pon berseri2 aku tgk.

habis je tepon tawar, terus balik umah nenek. tak tahan dah. penat dan panas. so x dapat la snap gambar pengantin tgh bersantap..

papehal pon, Selamat Pengantin Baru!


Tuesday, 16-Dec-2008 01:21 Email | Share | | Bookmark
cameron highland

 
 
 
View all 18 photos...
Hari tu, sempena ngan bebudak cuti sekolah, mak ayah cadang nak pegi holiday. Memula ayah kata nak pergi kat pulau, tapi maybe pasal hujan ngan mak tak beberapa suke sgt ngan pulau2 what ever ni, so , diorang decide nak pergi Cameron Highland.

ye..cameron lagi.......

masuk kali ni, ntah baper puluh kali dah kitorang menjejakkan kaki kat situ sampai aku rasa tempat tu dah jadi tempat favourite mak(pasal kat situ bunga melambak2 dan mak boleh angkut bebanyak bawak balik umah.sayur pon murah).

sejuk weih aku cakap sama lu. menggigil aku. nak tidor je, amik stokin kaki, sarung sweater, badan aku selubungkan dengan 2 selimut. Brr...sejuk bangat! esoknye aku decide nak beli sarung tangan(macam kat london plak ^^).

all in all, aku happy dengan percutian kali ni. walopon balik2 pergi tempat yg sama je, tapi seronok.

lenkali nak ajak kawan2 plak la pergi.


Tuesday, 18-Nov-2008 11:57 Email | Share | | Bookmark
the future to be

aku still dalam mood excited!
yay!!
walaupon beberapa minggu kebelakangan ni, bermacam-macam cerita hangat yang menghangatkan dan mendownkan aku, tapi still, aku happy.

kenape ye...

sebabnye my kak long still sihat bersama kandungannya!! yay!!
alhamdulillah..

minggu ni dah masuk 14(atau 13) minggu dah..ha..kat sini aku nak show off sikit kat korang my future still unborn niece/nephew.

ni gambo masa doktor scan perot kakak aku..nampak tak?nampak tak? hehehhe...


masa minggu ke-empat ni..nampak tak jantung die?



dah besar sikit


gambar the latest..

beberapa hari lepas, atau maybe 12/11 hari tu, pergi lagi scan perut..doktor kate baby dah mula bergerak-gerak. tapi kak long aku belom rasa lagi. gerakan lembut kot..heheheh..


Monday, 27-Oct-2008 09:15 Email | Share | | Bookmark
konvoi raye lagi!!

dah macam satu kewajiban untuk setiap tahun sejak kebelakangan ni untuk cik2 puteri panda beraya bersama2. macam tahun yang lepas2, kitorang gi umah leen, diana, min, aku, kak siti, dan tikah. cume tahun ni, kitorang punye hajat sejak raya lepas2 utk pergi umah dayah kesampaian. bukan senang nak ajak dayah pergi beraya bersama kitorang. ermm.. kalo tak silap aku, ni first time, ye tak gayah?

hari sabtu pergi umah min. dalam pkol 1, sume berkumpul kat rumah die, makan mee kari. menjilat jari aku makan. lepas tu ke rumah leen. leen kebetulan pulak ade buat open house. langkah kanan la kitorang.

hari ahad, memula ke rumah dayah. best gile makan sampai senak perut aku. agaknye kalo aku ade 4 perut, empat empat penuh kene isi. mana tak nye, dayah hidangkan kitorang soto, sate, laksa, itu tak termasuk makanan2 sampingan macam puding, buah2an, tapai. sedap beb! aku sampai tambah laksa 2 kali...huish..senak dah pas makan. baru rumah pertama .

kemudian ke rumah kak siti plak. makan ringan2 je. siang2 dah bg tau kak siti, tak payah nak masak ape2. takut perut tak leh nak handle. lepas sembang2, gerak pergi bangi. destinasi, umah aku ngan diana. kat umah aku, aku serve encek2 puteri tu kek span topping coklat je yang aku dah buat malam sebelomnye (topping tu aku letak pagi2 lepas subuh). Rumah diana, makan laksa. macam dah jadi satu trademark dah. kalo raye umah diana je, mesti makan laksa. sedap weih laksa diana...lepas goyang2 perut bg makanan mendap sikit biar ade lagi ruang, sume2 gerak ke umah tikah plak. ha..kat umah tikah, specialty die adalah sardin roll yang menjadi pujaan makcik2 puteri ni. nampak je sardin roll tikah, sume terbeliak mata. tu belom masuk lagi pudding die. menjilat jari beb! bukan tu je, pas smayang, kitorang di ajak dinner, makan nasi minyak(eh, ke nasi beriyani?). by the time habis makan, muke sorang2 letih. perut sorang2 dah membulat . nok nok dah lembik, sume makan punye pasal .












[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net